Slotevent Langer Genieten

Uittreksel uit het persartikel dd 7 december uit Het Nieuwsblad :

            Wat kan je doen om langer van het leven te genieten? De seniorenadviesraden en de schepenen van Deinze, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Nazareth, Gavere, Zingem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Kruishoutem en Kluisbergen sloegen de handen in elkaar om daarop een antwoord te formuleren. Gedurende twee jaar werkten ze acties uit om de gezondheid van de ouderen in hun gemeente een boost te geven. Deze inspanningen hebben ze donderdag in Gavere bestendigd in een engagementsverklaring.
 

De voorbije twee jaar hebben de tien lokale besturen en hun seniorenraden hard gewerkt aan een gezondheidsbeleid gericht op ouderen. Zo kregen alle senioren een gezondheidskalender in de bus, waarvan binnenkort een nieuwe editie verschijnt, werden de inspirerende verhalen van de oudste senioren tentoongesteld en werden heel wat acties ingericht. Denk maar aan Zorgplein, Wc-brillen tentoonstelling, bewegen op verwijzing via de huisarts, Ladies nights…

Actieplan voor de verkiezingen: hoe kunnen we oud worden in onze gemeente?

Een klein jaar voor de verkiezingen wordt de balans opgemaakt. Waar liggen de kansen en de uitdagingen? Wat hebben we geleerd? En wat kan nog beter? De voorzitters van de seniorenadviesraden formuleerden elk een vraag aan de schepen bevoegd voor gezondheid, met als rode draad: Hoe kunnen we gezond oud worden in onze eigen gemeente?

De ouderenadviesraden engageren zich om gezondheidsbevordering en ziektepreventie de komende jaren blijvend onder de aandacht te brengen. Zij zullen dit doen door lokale noden en behoeften te signaleren en aanbevelingen te formuleren aan het beleid. Deze adviesraden nemen dit ook op in hun memorandum of actieplan in de aanloop naar de verkiezingen.


Ook onze voorzitter Claude De Clercq en de vertegenwoordigster van het Sociaal Huis Sanne Van Honacker waren op dit slotevent aanwezig waarbij Claude de "engagementsverklaring gezonde seniorenraden" ondertekende

 

 

 

De volledige artikels vindt u via onderstaande links :

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blele_03230404

https://www.hln.be/regio/lierde/gemeenten-engageren-zich-om-meer-zorg-te-dragen-voor-senioren~a67878d1/

http://www.avs.be/avsnews/langer-genieten-van-het-leven-in-de-vlaamse-ardennen