Uitwisselingsbezoek in Waregem

Vrijdag 9 september, 9 uur stonden we met 24 leden van de seniorenraad Oudenaarde op de bus te wachten.

We gingen naar Waregem op uitnodiging van de seniorenraad aldaar. Enkele jaren terug waren ook zij op uitwisseling geweest naar Oudenaarde

Het doel van deze uitwisseling is niet alleen contact te leggen met andere seniorenverenigingen maar vooral hun werking in kaart te brengen en te leren van hun eigen werking.

We werden in Waregem ontvangen door de voorzitter van de seniorenraad (dhr. Paul Deweer), de schepen van seniorenbeleid en tevens voorzitter van het OCMW (dhr. Joost Kerkhove) en de seniorenconsulent van de stad.

De ontvangst in de raadzaal van het stadhuis was uitmuntend, net als het promotiefilmpje over de stad Waregem. We kregen tevens een goede voorstelling over de werking van hun adviesraad. Nadien vertrokken we in 2 groepen voor een rondleiding in de stad met o.a. een bezoek aan de stedelijke academie in al haar facetten.

In de Treffer werden we verrast op een lekkere maaltijd om dan nadien met de bus het Flanders Field Amerikaans kerkhof en de hippodroom te bezoeken. Dankzij de deskundige uitleg van 2 gidsen zijn we alweer een stukje wijzer geworden.

We sloten deze prachtige dag af met een stuk taart en koffie bij een gezellige babbel.

Naast de werking van de seniorenraad van Waregem was dit ook een goede teambuilding voor onze eigen seniorenraad. Jammer voor diegenen die er niet bij waren. Ze hadden alweer ongelijk.

Bedankt aan de voorzitter en Petra die alles hebben voorbereid.

 

Christine Wallez

Ondervoorzitter